Studio Kylänpään historia

Ammattimaista valo- ja elokuvausta vuosikymmenten kokemuksella

Antti Kylänpää palveli yritysasiakkaita ja yksityishenkilöitä omassa yrityksessään vuodesta 1991 alkaen. Antin jäätyä eläkkeelle toimintaa jatkaa Kari Kylänpää.

Antti Kylänpää Studio Kylänpään perustajana

Kun Ahlströmin tehtaille Kauttualle aikanaan tarvittiin valokuvaajaa, joku tiesi kertoa, että tehtaalla työskentelee jatkuvasti mainetta Porin Kameraseuran kilpailuissa niittävä poika, Antti Kylänpää. Näin nuorelle valokuvaajalle aukesi teollisuus- ja pakkauskuvien maailma. Vuosina 1963-1991 Antti toimi Ahlström Oy:n kuvaajana teollisuus- ja design-kuvauksia tehden.
Pakkausalan mainoskuvaajana hän työskenteli 27 vuotta, kunnes vuonna 1991 perusti oman kuvausalan palveluita myyvän yrityksensä, Studio Kylänpään.

“Paras kiitos kuvaajalle on se, kun saa ihmisen kuvallaan tyytyväiseksi. Kilpailut ja niissä
menestyminen ovat olleet itsensä tarkistamistilanteita,” sanoo Antti. Hänellä on ansioistaan mm. Suomen Valokuvaajien Liiton mestaruus SVLM ja kansainvälinen The Royal Photographic Society:n FRPS tunnustus.

Antin kuvaamia Iittalan lasikuvia on nähty mm. New Yorkin MoMa:ssa ja Kodakin Maailman-näyttelyssä
Oraksen tilaamia kuvia taas on julkaistu mm. ranskalaisessa lehtijulkaisussa.

Teollisuuskuvauksesta muotokuvaukseen laajentaneena hän sanoo mieluiten kuvaavansa eri ikäisiä ihmisiä. “Luova työ ei ole koskaan kuivaa, ei vaikka kuvaisi paperia. Pääasia on, että tekee  uutta ja saa ponnistella oman luovuutensa kanssa."